ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

blog-img1 2018-06-04

Καλοκαιρινή εορτή στον Βρεφονηπιακό Σταθμό του Ιδρύματος ''ΒΑΦΕΙΑΔΑΚΕΙΟΝ'' στους Αγ. Αναργύρους Αττικής

Μια ξεχωριστή παιδική γιορτή στην αυλή του βρεφονηπιακού εκκλησιαστικού σταθμού έζησε το απόγευμα της Τετάρτης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Την τελετή λήξης του σχολικού έτους γιόρτασαν στον Βρεφονηπιακό Σταθμό ΒΑΦΕΙΑΔΑΚΕΙΟΝ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών γονείς και παιδιά που φιλοξενούνται στον παιδικό σταθμό στην περιοχή Αγίων Αναργύρων. Στην είσοδο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Επίσκοπο Θεσπιών Συμεών υποδέχτηκε ο εφημέριος του ναού των Αγίων Αναργύρων π. Νικόλαος Γιαννακίδης, ο Δήμαρχος της περιοχής Νίκος Σαράντης και ο Διευθυντής του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου π. Βασίλειος Χαβάτζας. 

Ο Εκκλησιαστικός σταθμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών φιλοξενεί πάνω από 170 παιδιά δίνοντας σημαντική βοήθεια στους γονείς που έχουν ολοήμερη απασχόληση. «Οποίος επενδύει στα παιδιά δεν θα το μετανιώσει ποτέ» είπε ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους, ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους γονείς λέγοντας: «Οι κόποι για τα παιδιά είναι η καλύτερη επένδυση στη ζωή σας». Ο κ. Ιερώνυμος σημείωσε πως όταν έχουν γιορτή  τα παιδιά μας γιορτάζουμε και εμείς μαζι τους ευχαριστώντας τον π. Νικόλαο για την άριστη διοργάνωση που είχε η γιορτή.

Λίγο πριν το τέλος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ο Επίσκοπος Θεσπιών και ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων έδωσαν στα παιδιά που τελειώνουν το σχολείο τα διπλώματα τους ευχόμενοι καλή σταδιοδρομία. 

 

 

 

blog-img1 2018-03-26

Εορτασμός Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Παρουσία του Προεδρεύοντος του Ιδρύματος ‘’Προστασία Μητρικών Έργων Σταμ. και Ελ. Βαφειαδάκη’’, Θεοφιλέστατου Επισκόπου Θεσπιών και Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κ. Συμεών, πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, η τελετή της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου καθώς και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, εις τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΒΑΦΕΙΑΔΑΚΕΙΟΝ».

Παρόντες  στην εκδήλωση ήταν, ο κ. Ιωάννης Ρέππας, Αντιδήμαρχος του Δήμου Αγίων Αναργύρων, ο κ. Παναγιώτης Σίσκος, Γραμματέας του Βαφειαδακείου Ιδρύματος, η κ. Ελένη Νασέλου,  μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, καθώς και ο κ. Απόστολος Παγούνης.

 Ο Προεδρεύων, Θεοφιλέστατος κ. Συμεών, απεύθυνε  χαιρετισμό προς τους γονείς και συνεχάρη όλους τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι συντέλεσαν στην πραγματοποίηση αυτής της εορτής.

Τέλος ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Βρεφονηπιακού Σταθμού, Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Γιαννακίδης, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο κ. Συμεών και τους υπόλοιπους καλεσμένους για την παρουσία τους στην εορτή του Βρεφονηπιακού Σταθμού, συνεχάρη το προσωπικό του σταθμού και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά.   

blog-img1 2018-03-16

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΣΤΟ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

Με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄ και του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγού της Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε μέσα σε γιορτινό κλίμα η Χριστουγεννιάτικη εορτή του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΒΑΦΕΙΑΔΑΚΕΙΟΝ».

Ο Μακαριώτατος απήυθυνε χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους τονίζοντας ότι η Εκκλησία ενώνει και το αποτέλεσμα της ενότητας είναι η καλλιέργεια του ήθους των ανθρώπων.
Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας και χαρακτήρισε την Εκκλησία της Ελλάδος «σταθερό αρωγό του κράτους».
Επίσης ο Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων – Καματερού κ. Νικόλαος Σαράντης αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της συνεργασίας του Δήμου με την Εκκλησία.

Τέλος ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Βρεφονηπιακού Σταθμού και Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Πρωτ. Νικόλαος Γιαννακίδης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τον κ. Μητσοτάκη, καθώς και τον Δήμαρχο για την παρουσία τους στην γιορτή του Βρεφονηπιακού Σταθμού, συνεχάρη το προσωπικό του σταθμού και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά.

blog-img1 2018-03-16

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΟΝ Β/Ν ΣΤΑΘΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 9:00 π.μ., επ΄ ευκαιρία της ενάρξεως του σχολικού έτους, τελέστηκε από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσ. Αρχιμ. π.Συμεών Βολιώτη, η Ιερά Ακολουθία του Αγιασμού στο Βρεφονηπιακό Σταθμό της Ι.Α.Αθηνών "ΒΑΦΕΙΑΔΑΚΕΙΟΝ".

Παρερεύθησαν ο Γενικός Διευθυντής της Χριστιανικής Αλληλεγγύης της Ι.Α.Αθηνών Αιδεσ. Πρωτ. π. Βασίλειος Χαβάτζας, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Βρεφονηπιακού Σταθμού Πρωτ. π.Νικόλαος Γιαννακίδης, η κα Παναγιώτα Γκίκα, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Προστασίας Μητρικών Έργων Σταμ.&Ελένης Βαφειαδάκη, η κα Ελένη Νασέλου, Κοινωνική Λειτουργός της Ι.Α.Αθηνών και μέλος της Διοικ. Επιτροπής του Βρεφονηπιακού Σταθμού, οι Ιερείς του Ι. Ναού των Αγ. Αναργύρων Αττικής, καθώς και γονείς-συγγενείς των παιδιών.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Α.Αθηνών, Πανοσ. Αρχιμ. π. Συμεών Βολιώτης μετέφερε τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου β΄και μίλησε, συμβούλεψε τα παιδιά και τους γονείς με το δικό του πνευματικό τρόπο.

blog-img1 2018-03-16

ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΒΑΦΕΙΑΔΑΚΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Δ.ΒΥΡΩΝΑ

Σήμερα, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου και ώρα 10:30, τελέστηκε στον 9ο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Βαφειαδακείου Ιδρύματος στο Δήμο Βύρωνα, κατόπιν κανονικής άδειας και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ, από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Συμεών Βολιώτη, η Ιερά Ακολουθία του Αγιασμού. Παρευρέθησαν ο Ιερέας του Ι. Ναού Αγίας Τριάδος Βύρωνα π. Γεδεών, η υπεύθυνη των Σταθμών του Δήμου Βύρωνα κ. Μαριάννα Τζοβάρα, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας & Νέας Γενιάς κ. Κλωνάρη Λεμονιά, , ο Γραμματέας του Βαφειαδακείου Ιδρύματος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτης Σίσκος, καθώς και το προσωπικό του σταθμού. Ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Α.Αθηνών, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βολιώτης, υπό την ιδιότητα του Προεδρεύοντος του Βαφειαδακείου Ιδρύματος, μετέφερε τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, Προέδρου του Ιδρύματος, και συμβούλεψε τα παιδιά με το δικό του πνευματικό τρόπο. Επίσης, ο π. Συμεών Βολιώτης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Ιδρύματος ‘’Προστασία Μητρικών Έργων Σταμάτη & Ελένης Βαφειαδάκη’’ να αναβαθμίσει κτιριακά το Βρεφονηπιακό Σταθμό Βύρωνα, ο οποίος συμπληρώνει ήδη 52 χρόνια λειτουργίας. Οι εργασίες αναβάθμισης του κτιρίου αναμένεται να αγγίξουν το ποσό των 500.000 € με σκοπό ο συγκεκριμένος σταθμός, ο οποίος εξυπηρετεί 140 βρέφη και νήπια, να εκσυχρονιστεί με τον πλέον άρτιο τρόπο.

blog-img1 2018-03-16

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΟΡΤΗ Β/Σ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Στον Βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου των Αγίων Αναργύρων, την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016, παρακολουθήσαμε την εορτή λήξεως της σχολικής χρονιάς για τις καλοκαιρινές διακοπές από τα νήπια του σταθμού. Τραγούδια, χορός και παιδικά χαμόγελα γέμισαν το χώρο. Το παρόν έδωσε ο Δήμαρχος των Αγ. Αναργύρων κ. Νικόλαος Σαράντης , o Αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος π.Βασίλειος Χαβάτζας, ο καθηγητής Πανεπιστημίου και Γραμματέας του Βαφειαδακείου Ιδρύματος κ. Παναγιώτης Σίσκος κ.α.

blog-img1 2018-03-16

ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΟ

Τον Σταυρό του Αγίου Διονυσίου, της ανωτάτης τιμητικής διακρίσεως της Αρχιεπισκοπής Αθηνών απένειμε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, το πρωί της Τρίτης 16 Δεκεμβρίου 2014, στον συγγραφέα Κωνσταντίνο Τσιρόπουλο, μέχρι πρότινος γραμματέα του «Ιδρύματος Προστασίας Μητρικών έργων Σταμάτη και Ελένης Βαφειαδάκη».

Η απονομή έγινε στα πλαίσια της Χριστουγεννιάτικης γιορτής των νηπίων του Βαφειαδακείου Βρεφονηπιακού Σταθμού Αγίων Αναργύρων Αττικής.

Τα νήπια, με ένα διαμορφωμένο στο στίχους τραγούδι, υποδέχθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο καλωσορίζοντάς τον ως τον πνευματικό τους πατέρα, ενώ ο πρόεδρος της διοικούσης επιτροπής, Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Γιαννακίδης, προσφώνησε τον Αρχιεπίσκοπο ως πρόεδρο του ιδρύματος καθώς και όλους τους παρισταμένους.

Αμέσως ο Πρωτοσύγκελος του Αρχιεπισκόπου και αντιπρόεδρος του ιδρύματος Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ανακοίνωσε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος για την απονομή εις τον αποχωρούντα της διοικήσεως Γραμματέα, του τίτλου του επιτίμου Γραμματέως του Βαφειαδακείου, αλλά και την απόφαση του Αρχιεπισκόπου για την απονομή του Σταυρού του Αγίου Διονυσίου. Βιογραφικό του τιμωμένου ανέγνωσε ο Καθηγητής Πανεπιστημίου, μέλος του Δ.Σ. στο Βαφειαδάκειο, κ. Παναγιώτης Σίσκος.

Ο Αρχιεπίσκοπος, προσφωνώντας τον τιμώμενο, είπε ότι «η μικρή αυτή εκδήλωση είναι μαρτυρία του μεγάλου σεβασμού και αγάπης όλων μας, προς το πρόσωπο του Κωνσταντίνου Τσιρόπουλου» και αμέσως τον περικόσμησε με τον Σταυρό του Αγίου Διονυσίου. Ακολούθως εις ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσφορά του στην δημιουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού, ο πρόεδρος της διοικούσης επιτροπής, Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Γιαννακίδης, του επέδωσε τιμητική πλακέτα.

Εν συνεχεία τα παιδιά του σταθμού, παρουσίασαν την Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους και ο Αρχιεπίσκοπος έκλεισε την εκδήλωση, ευλογώντας τα παιδία και ευχόμενος προς τους γονείς, τονίζοντας ότι «σε τέτοια σχολεία μπαίνουν τα θεμέλια της κοινωνίας και τα παιδιά αποκτούν παιδεία και όχι μόνο γνώσεις» και κατέληξε, λέγοντας ότι «όπως τα θεμέλια δεν φαίνονται στην οικοδομή αλλά την κρατούν για πολλά χρόνια, έτσι και αυτά τα σχολεία χτίζουν τα θεμέλια για μια καλύτερη κοινωνία».

Ο τιμηθείς Κωνσταντίνος Τσιρόπουλος είναι ιδρυτής και διευθυντής της ετήσιας έκδοσης χριστιανικού στοχασμού και τέχνης «Χριστιανικό Συμπόσιο» (1966-1971) και εκδότης και διευθυντής του περιοδικού Ελευθερίας και Γλώσσας «Ευθύνη» (πρώτη περίοδος: 1961-1966 και επανέκδοση: 1972-2009).

Συνεργάστηκε επί χρόνια με το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, καθώς και με διάφορα περιοδικά. Έγραφε την επιφυλλίδα της Κυριακής στην εφημερίδα «Καθημερινή» (1962-1967), διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Στέγης Καλών Τεχνών και Γραμμάτων (1974-1976), Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Θεάτρου (1975-1980), Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου, τακτικό μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και της μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αισθητικής.

Έχει τιμηθεί με το βραβείο Φέξη των Δώδεκα (1964), Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου (1966), Α΄ Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος (1979), Βραβείο Δοκιμίου της Ακαδημίας Αθηνών (Ίδρυμα Ουράνη) (1986, 2003), Βραβείο της Εταιρείας Χριστιανικών Γραμμάτων (1989), Α΄ Βραβείο της Εταιρείας Μεταφραστών Λογοτεχνίας (1990), Μεγάλο Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας (2006). Έχει ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Γρανάδας (2004).