Αγιασμός στον Β/Ν Σταθμό ''Ευαγγελισμός της Θεοτόκου'' στο Δήλεσι Βοιωτίας

«Η καλύτερη επένδυση είναι η Παιδεία» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την τελετή του αγιασμού στον Βρεφονηπιακό Σταθμό "Ευαγγελισμός της Θεοτόκου" στο Δήλεσι, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 

Την ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ενώ παρέστησαν, ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Διευθυντής του Βαφειαδακείου Ιδρύματος κ. Παναγιώτης Σίσκος, το μέλος του Δ.Σ. του Βαφειαδακείου Ιδρύματος, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου ε.τ. κ. Δημήτριος Κανελλόπουλος, γονείς και κηδεμόνες. 


Στον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε συγκινημένος και υπογράμμισε ότι «ο παιδικός αυτός σταθμός από σήμερα αλλάζει πορεία. Σφραγίζεται από μία σύμπραξη της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας , του Οργανισμού ''Εκκλησιαστική Μέριμνα'' και του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος». Ευχήθηκε, επίσης, η πορεία αυτή να είναι δημιουργική και να συμβάλλει στην γενικότερη πρόοδο της περιοχής, ενώ συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Θηβών, όλους τους συντελεστές του Παιδικού Σταθμού, αλλά και του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος. Κάλεσε, ακόμη, τους γονείς να επενδύουν στα παιδιά τους επισημαίνοντας πως «τελευταία γίνεται πολύς λόγος για επενδύσεις στην χώρα μας, αλλά η καλύτερη επένδυση είναι στα παιδιά μας, στην Παιδεία, στα σχολεία και γενικότερα στην πνευματική ανάπτυξη».
Κατόπιν, ο Μητροπολίτης Θηβών χαρακτήρισε συγκινητική την ημέρα και ευχήθηκε κάθε ευλογία και πρόοδο στην ζωή των παιδιών, ενώ ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία, τονίζοντας μάλιστα, πως η δομή αυτή έχει την αίσθηση της παρουσίας του Θεού και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την πορεία της ζωής των παιδιών. 

Στην συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Δημήτριος Κανελλόπουλος, mέλος του Δ.Σ. του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ιστορία του Ιδρύματος, ενώ εξήρε την σημαντική συμβολή του Αρχιεπισκόπου, καθώς και την στήριξη του Επισκόπου Θεσπιών. 


Ο παιδικός σταθμός «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» λειτουργεί υπό την ευθύνη του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος και του Οργανισμού «Εκκλησιαστική Μέριμνα». Προσφέρει καθημερινά πρωινό στα παιδιά, ενώ ποικίλλουν οι δραστηριότητες και τα εκπαιδευτικά προγράμματα όπως μαθήματα αγγλικών, ξεναγήσεις σε μουσεία, γυμναστική και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Σκοπός του παιδικού σταθμού είναι η παροχή προσχολικής αγωγής, η συναισθηματική, νοητική και σωματική βοήθεια των νηπίων. Αυτό επιτυγχάνεται από ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό σύστημα που περιλαμβάνει τόσο μαθησιακές δραστηριότητες όσο και ψυχαγωγικές όπως κουκλοθέατρο, μουσικοθεραπευτική αγωγή κ.α.