ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

blog-img1 2019-11-18

Β/Ν ΣΤΑΘΜΟΣ ''ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ'' ΣΤΟ ΔΗΛΕΣΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Ο Παιδικός Σταθμός «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» λειτουργεί υπό την ευθύνη της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Εκκλησιαστική Μέριμνα», σύμφωνα με το από 11 Ιουλίου 2019 συμφωνητικό συνεργασίας με το Βαφειαδάκειο Ίδρυμα. Το Βαφειαδάκειο Ίδρυμα έχει την ευθύνη του φορέα χρηματοδότησης του Β/Ν Σταθμού, ήτοι της κάλυψης των δαπανών λειτουργίας του Σταθμού, όπως μισθοδοσία προσωπικού, έξοδα συντήρησης κτιρίου, επισκευές, αγορά αναγκαίου εξοπλισμού κ.α.

Ο Παιδικός Σταθμός έχει δυνατότητα υποδοχής 35 νηπίων, ηλικίας 2 ετών έως την ηλικία εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Προσφέρει καθημερινά πρωινό στα παιδιά, ενώ ποικίλλουν οι δραστηριότητες και τα εκπαιδευτικά προγράμματα όπως μαθήματα αγγλικών, ξεναγήσεις σε μουσεία, γυμναστική και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Σκοπός του παιδικού σταθμού είναι η παροχή προσχολικής αγωγής, η συναισθηματική, νοητική και σωματική βοήθεια των νηπίων. Αυτό επιτυγχάνεται από ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό σύστημα που περιλαμβάνει τόσο μαθησιακές δραστηριότητες όσο και ψυχαγωγικές όπως κουκλοθέατρο, μουσικοθεραπευτική αγωγή κ.α.

 

Υπεύθυνη Δομής και Επιστημονικά Υπεύθυνη: Αικατερίνη Ράπτη

Διεύθυνση Επικοινωνίας: Λεωφ. Οινόης  – Δηλεσίου (Θέση Αγίασμα)

Τηλ. Επικοινωνίας: 22620 36430

blog-img1 2018-03-15

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός - Νηπιαγωγείο "Βαφειαδάκειον" στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, λειτουργεί υπό την ευθύνη του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και διοικείται μέσω του Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου Αγίων Αναργύρων Αττικής.

Ο Σταθμός φιλοξενεί 180 βρέφη, προνήπια και νήπια. Οι υπάλληλοι που εξυπηρετούν τα παιδιά είναι τριάντα δύο (32) και απαρτίζουν το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό. Επίσης, ο Σταθμός συνεργάζεται με Παιδίατρο και Παιδοψυχολόγο.Το σύνολο της δαπάνης για την λειτουργία του Σταθμού καλύπτεται από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα "Προστασία Μητρικών Έργων Σταμ. & Ελ. Βαφειαδάκη".

Στοιχεία επικοινωνίας:

Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Βρεφονηπιακού Σταθμού

Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Γιαννακίδης.

Μαραθονομάχων 4 & Κωνσταντινουπόλεως, Άγιοι Ανάργυροι

T.K 135 62

Τηλέφωνο: 210-2311119

E-mail : i.n.ag.anargyron.at@gmail.com

blog-img1 2018-03-15

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Δήμου Βύρωνα κατασκευάστηκε το 1964 από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα "Προστασίας Μητρικών Έργων Σταμάτη και Ελένης Βαφειαδάκη", σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, επί της οδού Βορείου Ηπείρου 7, στο δήμο Βύρωνα. Στο οικόπεδο προϋπήρχε, από το 1924, κτίσμα - ερειπωμένο – που στέγαζε το Νηπιοτροφείο Βύρωνα. Το κτίριο αυτό είχε κατασκευάσει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αποκαταστάσεως Προσφύγων, Χένρυ Μορκεντάου, με πρωτοβουλία και δαπάνη της συζύγου του, για τα παιδιά των προσφύγων.

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός στην αρχή φιλοξενούσε παιδιά ασφαλισμένων στο Δημόσιο και απόρων οικογενειών. Από το 1970 τη λειτουργία του ανέλαβε το ΠΙΚΠΑ και από τον Σεπτέμβριο του 2003 ο Δήμος Βύρωνα, με την ευθύνη του οποίου λειτουργεί έως σήμερα, με το όνομα 5ος και 6ος Βρεφονηπιακός Σταθμός. Φιλοξενούνται 60 βρέφη και 75 νήπια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Βαφειαδακείου Ιδρύματος, έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου τη συντήρησή του, με ετήσιο πρόγραμμα επισκευών, αλλά και έκτακτες επεμβάσεις σε επείγουσες καταστάσεις. Παράλληλα, μεριμνά και καλύπτει διάφορες ανάγκες που προκύπτουν ως προς τον εξοπλισμό του Σταθμού σε υλικοτεχνική υποδομή (π.χ. συσκευές κλιματισμού, πλυντήριο, ψυγεία κ.λ.π.), καθώς και σε παιδαγωγικό υλικό (π.χ. τραπέζια - καρέκλες νηπίων, συρταριέρες, όργανα παιδικής χαράς).

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Βρεφικών - Παιδικών Σταθμών Δήμου Βύρωνα: Τζοβάρα Μαριάννα

Βορείου Ηπείρου 7

Τ.K 162 32

Τηλέφωνο: 210-7608464

E-mail: diepaidagdbyrona@gmail.com