ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΟΣ

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Δήμου Βύρωνα κατασκευάστηκε το 1964 από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα "Προστασίας Μητρικών Έργων Σταμάτη και Ελένης Βαφειαδάκη", σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, επί της οδού Βορείου Ηπείρου 7, στο δήμο Βύρωνα. Στο οικόπεδο προϋπήρχε, από το 1924, κτίσμα - ερειπωμένο – που στέγαζε το Νηπιοτροφείο Βύρωνα. Το κτίριο αυτό είχε κατασκευάσει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αποκαταστάσεως Προσφύγων, Χένρυ Μορκεντάου, με πρωτοβουλία και δαπάνη της συζύγου του, για τα παιδιά των προσφύγων.

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός στην αρχή φιλοξενούσε παιδιά ασφαλισμένων στο Δημόσιο και απόρων οικογενειών. Από το 1970 τη λειτουργία του ανέλαβε το ΠΙΚΠΑ και από τον Σεπτέμβριο του 2003 ο Δήμος Βύρωνα, με την ευθύνη του οποίου λειτουργεί έως σήμερα, με το όνομα 9ος Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Δήμου Βύρωνα. Φιλοξενούνται 50 βρέφη και 75 νήπια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Βαφειαδακείου Ιδρύματος, στην κυριότητα του οποίου ανήκει το κτίριο του Σταθμού, έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου τη συντήρησή του, με ετήσιο πρόγραμμα επισκευών, αλλά και έκτακτες επεμβάσεις σε επείγουσες καταστάσεις. Παράλληλα, μεριμνά και καλύπτει διάφορες ανάγκες που προκύπτουν ως προς τον εξοπλισμό του Σταθμού σε υλικοτεχνική υποδομή (π.χ. συσκευές κλιματισμού, πλυντήριο, καταψύκτη κ.λ.π.), καθώς και σε παιδαγωγικό υλικό (π.χ. τραπέζια - καρέκλες νηπίων, συρταριέρες, όργανα παιδικής χαράς).

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διευθύντρια: Οπταποδά Αθανασία

Βορείου Ηπείρου 7

Τ.K 162 32

Τηλέφωνο: 210-7665016

E-mail: 9ospaidikosdbyrona@gmail.com